Barvne kontaktne leče

Kontaktne leče so danes tako tehnološko in zdravstveno razvite, da jih ne občutimo med samim nošenjem. Poleg vsega so namenjene korekciji vida ali pa celo kot lepotni dodatek. Te leče imenujemo barvne kontaktne leče, s katerimi lahko spreminjamo barvo in videz oči. Barvne kontaktne leče danes poznamo v treh različnih odtenkih, med katerimi so vidljivostni, poudarjajoč in močnejši odtenek. Velikokrat so barvne kontaktne leče na voljo tako z dioptrijo, kot tudi brez dioptrije. Vse je odvisno od tega, zakaj natanko boste leče uporabljali.

Vidljivostni odtenek kontaktnih leč

Pri teh vrstah leč pomeni, da so kontaktne leče rahlo modro ali zeleno obarvane. To ne pomeni, da so popolnoma modre, ampak le toliko, če vam padejo na tla, da so jasno barvne. Te leče so rahlo obarvane, zato vam ne spremenijo vaše osnovne barve oči.

Poudarjajoči odtenek

Pri tej vrsti kontaktnih leč se bo barva vaših oči spremenila. Vendar, kot že samo ime pove, so namenjeni za tiste oči, ki že imajo takšno barvo, vendar jo želijo le malce poudariti.

YouTube video

Močnejši odtenek

Seveda lahko s kontaktnimi lečami popolnoma spremenite barvo vaših oči. To pomeni, da lahko rjavooki ljudje postanejo modrooki ali obratno. Prav tako zelenooki ali pa si celo izberejo kakšno bolj drastično barvo.

Čeprav so barvne kontaktne leče izjemno zanimive, je potrebno poudariti, da si jih nikakor ne smemo izmenjati z drugo osebo. Na takšen način se lahko prenašajo bakterije, kar lahko privede celo do slepote. Kontaktne leče so medicinski pripomoček, torej, če ni nujno, jih raje ne uporabljajte. V primeru, da barvne kontaktne leče uporabljate zaradi lepote, je poudarek na čistoči in skrbnem odstranjevanju bakterij. Za oko je potrebno dobro skrbeti, zato so barvne kontaktne leče korak, ki mora biti premišljen in če ni nujen, se ga raje ne poslužujte. Kontaktne leče so v prvi vrsti namenjene korekciji vida in šele nato lepoti.

Članki iz iste kategorije: