Otroška korekcijska očala

Korekcijska očala so izjemno pomembna za vsakega posameznika, ki se sooča z dioptrijo. Pri tem ni pomembno, ali je kratkoviden ali daljnoviden – korekcijska očala so vedno tista, ki jih moramo imeti. V primeru, da zavračamo nošenje korekcijskih očal, se lahko vid sčasoma le še poslabša, kar pa gotov ni dobro. Oko je organ, s katerim vidimo in tega moramo skrbno varovati. Seveda pa nekateri dobijo dioptrijo že v otroških letih, zato so primorano nositi korekcijska očala vse od malih nog.

Na trgu je izjemno velika izbira otroških korekcijskih očal, s katerimi omogočamo otroku dobro vidljivost. Otrok je še nekako premalo odgovoren, da bi nosil kontaktne leče za korekcijo dioptrije, zato je dobro, da se nosi korekcijska očala. Kako torej izberemo prava korekcijska očala za otroka?

Prva pomembna stvar je debelina leč, zato je dobro za nasvet vprašati optika, ki vam bo znal svetovati. Seveda je dobro, da očala izgledajo otroško in lepo. V optiki boste našli nešteto otroških očal, kjer bo vaš malček gotovo našel nekaj zase. Pri tem je potrebno paziti, da očala ne drsijo iz nosu. Otroški nos še nekako ni razvit, zato je potrebno dobro premisliti, kakšna očala bomo kupili, da bodo kar se da udobna. Navadno je tako, da so za fante namenjena očala z dvojnim mostičkom, medtem, ko so očala v enojnim mostičkov za fante in dekleta ali pa le za dekleta.

YouTube video

Otroška korekcijska očala morajo imeti prave zavihke in zagotavljati, da ostanejo na svojem mestu. Očala morajo biti udobna in ne smejo tiščati. Pri tem je potrebno poudariti, da morajo biti otroška korekcijska očala kar se da fleksibilna, zaradi same otroške narave. Prav tako morajo biti kvalitetne leče in sami okvirji. Otroška korekcijske leče so navadno narejene iz polikarbonata, ki je najbolj odporen material. Tako so očala najlažja in tudi najbolj odporna na udarce. Vsekakor je za otroka najbolje izbrati najbolj kvalitetna korekcijska očala, saj je deloma tudi od njih odvisen razvoj dioptrije.

Članki iz iste kategorije: