Korekcijska sončna očala

Dandanes je tehnologija že tako napredna, da ljudje nimajo na razpolago le navadnih korekcijskih očal, marveč tudi sončna korekcijska očala. Na ta način slabovidni ljudje lažje gledajo tudi takrat, ko je sonce izjemno močno. Korekcijska sončna očala se lahko izdelajo praktično za vsakega posameznika, ne glede na starost ali težave z očmi. Vse kar je pomembno pri izbiri pravih korekcijskih sončnih očal je sama kvaliteta stekla. Seveda se priporoča 100 odstotna UV zaščita in polarizacijsko steklo, ki onemogoči nadležno bleščanje. Korekcijska sončna očala tako lahko brez težav uporabljate tako med vožnjo, kot tudi za druge situacije, kjer vas moti močna svetloba.

Pri sami izbiri sončnih očal pa seveda obstaja ena sama omejitev, ki jo je potrebno upoštevati, in sicer okvir očal. Ta mora biti dovolj kvaliteten in narejen tudi zato, da se lahko leča večkrat menja. Pri tem je potrebno upoštevati samo obliko očal – večja je dioptrija, bolj ravna stekla morajo biti. To seveda pomeni, da sončna očala, ki so narejena kot maske, nikakor ne pridejo v upoštev za izdelavo korekcijskih sončnih očal. Prav tako je pomembno, da sta leči ločenji in ne preveč zakrivljeni, saj bi tako slika veliko lepša in jasna.

Pred samim nakupom korekcijskih sončnih očal je najprej potrebno natančno diagnosticirati dioptrijo in narediti raziskave, če je to potrebno. Kasneje vam lahko oftamolog izda naročilnico za sončna očala z dioptrijo. Sončna očala lahko v celoti plačate sami ali pa delno ceno pokrije zdravstvo. Seveda je odvisno od tega, katere znamke sončnih očal boste izbrali, vendar se morate odločiti ali boste znesek izkoristili za sončna ali navadna korekcijska očala.

YouTube video

Na trgu so na voljo tudi očala s fotoobčutljivimi lečami, kar pomeni, da se zatemnijo takrat, ko je močna svetloba. Vsak optik pa za mlade ljudi priporoča, da si kupijo ena sončna in navadna korekcijska očala. Za mlado oko je namreč bolje, da se ne poleni tako hitro. Seveda pa je potrebno poudariti, da morajo imeti korekcijska sončna očaral zaščito tako pred nevarnimi UV A, kot tudi UV B žarki. Kvaliteta bo obvarovala vaše oko in ga ohranila zdravega.

Kako določimo plodne dni? Obstaja več načinov, kako izračunati ovulacijo in so naši plodni dnevi. Zanositev je možna le nekaj dni v mesecu, saj je jajčece zrelo le enkrat v ciklu. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: