Okvirji za korekcijska očala

Korekcijska očala danes potrebuje že marsikatera oseba, zato so v optikah na voljo mnogi različni modeli korekcijskih očal, ki se podajo različnim obrazom. Seveda pa pravijo, da so očala tako kot slika z okvirjem. Lepši so okvirji, bolj do izraza pride slika. Korekcijski okvirji poudarijo značilnosti vašega obraza in oči. Pri tem se lahko odlično podajo k barvi vaših las. Debelejši korekcijski okvirji poudarijo rdečkaste lase, seveda pa do pravega modnega izraza pridejo tudi beli okvirji. Vsekakor je pomembno, da se odločite na podlagi vašega obraza in tega, kako dobro se počutite pri nošenju določenih očal.

Okvirji za korekcijska očala objamejo lečo. Velikokrat je lahko okvir le zgoraj ali le spodaj – ponovno je vse odvisno od vaših želja. Največkrat pa je primer, ko okvir objame celotno lečo. Poznamo veliko različnih vrst okvirjev glede na material. Lahko imate plastične ali pa kovinske okvirje. Seveda je lahko kombinacija obojega. V preteklosti nekako niso preveč razmišljali o samem izgledu okvirjev, saj so bila korekcijska očala izključno zdravstveni pripomoček. Danes so očala prav tako modni dodatek, zato je izjemno pomembno, kakšne okvirje bomo izbrali.

YouTube video

Okvir za korekcijska očala se seveda mora prilagajati našemu obrazu. To pomeni, da ga lepo objame in mu nudi udobje. Ravno zaradi tega lahko zbiramo med veliko različnimi vrstami okvirjev. Velikokrat so okvirji narejeni z majhnimi detajli, kar doda estetsko vrednost celotnemu izgledu korekcijskih očal. Zaradi tega, ker boste očala nosili dolgo časa, je pomembno, da se prilagajajo obliki vašega nosu. V primeru, da boste izbrali očala po zadnji modi in boste z njimi nadvse zadovoljni, jih boste verjetno nosili še mnogo let. Kvaliteta in udobje sta ključnega pomena.

Članki iz iste kategorije: